MENÜ

MNKH Exportakadémia a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor keretében

A Magyar Nemzeti Kereskedőház az idei évben is aktív szerepet vállal a Kárpát-medencei magyarság legjelentősebb kulturális fesztiváljának, a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor szakmai programjaiban. Az esemény részeként a Kereskedőház első alkalommal szervez vállalkozás- és exportfejlesztési tréninget MNKH Exportakadémia – exportspecifikus képzés határon innen és túl címen.

Összhangban a Magyar Kormány nemzetpolitikai, valamint külgazdasági törekvéseivel, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) stratégiai feladata a határokon átívelő magyar-magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, Magyarország és a közép-európai régió országai közötti együttműködések dinamizálása, egyúttal egy egységes és versenyképes Kárpát-medencei gazdasági tér kialakítása.

E kitűzött célok sikeres megvalósításához kiváló platformot biztosít a Kárpát-medencei magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválja, a székelyföldi Tusnádfürdőn megvalósuló Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor. Az MNKH immár negyedik alkalommal vállal aktív szerepet az esemény szakmai programjaiban, többek között gazdasági, illetve export tematikájú kerekasztal-beszélgetések és előadások megszervezésével.

Fókuszban a székelyföldi fiatal magyar vállalkozók

Az előzetesen, a helyi cégek körében végzett felmérésekre, valamint a regionális vállalkozói igényekre reagálva a Kereskedőház első alkalommal szervez vállalkozás- és exportfejlesztési tréninget MNKH Exportakadémia – exportspecifikus képzés határon innen és túl címen a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor keretében.

„Kiemelt figyelmet fordítunk a Kárpát-medencei fiatal magyar vállalkozók és cégvezetők külkereskedelmi és exportpiaci ismereteinek kiszélesítésére, kapcsolatrendszerük bővítésére. Ennek jegyében írtuk alá együttműködési megállapodást idén márciusban a határon túli fiatal vállalkozókat tömörítő szakmai szervezetekkel, valamint elérhetővé tesszük a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor résztvevői számára is nagysikerű exportorientált képzésünket, az MNKH Exportakadémiát” – mondta Kun Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.

A Kereskedőház szakértői, valamint Magyarország vezető tartalom-marketing bloggere közreműködésével a résztvevők bepillantást nyerhetnek többek között a sikeres külpiacra lépési és marketing stratégia megalkotásába, a hatékony promóciós eszköztár kialakításába, továbbá megismerhetik a MNKH széleskörű szolgáltatási és képzési portfólióját is.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés keretében az érdeklődőknek lehetőségük nyílik külpiaci-, illetve vállalkozásfejlesztési szakértőkkel, valamint tapasztalt exportőrökkel és sikeres cégvezetőkkel való konzultációra is.

Országhatáron túl is népszerű az MNKH Exportakadémia

A Kereskedőház 2016-ban tette elérhetővé az MNKH Exportakadémia képzéseit a határon túli magyarlakta régiókban. A tréningeken 230 határon túli magyar vállalkozás 254 képviselője vett részt az erdélyi Csíkszeredán és Gyergyószentmiklóson, a vajdasági Szabadkán, a kárpátaljai Beregszászon, valamint a drávaszögi Eszéken és a felvidéki Komáromban. A tréningsorozat sikereire, valamint a résztvevők pozitív visszajelzéseire való tekintettel a képzés 2018. szeptemberétől újabb határon túli magyarlakta területeken kerül megszervezésre. 

Elérhetőségek

Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kattintson a nagyításhoz

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben