MENÜ

SZAKMAI ÉS KÖZÖSSÉGI ÖSSZEFOGÁS A KÁRPÁT-MEDENCEI FIATAL MAGYAR BORÁSZOK NEMZETKÖZI SIKEREIÉRT

A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Junibor - Fiatal Borászok Egyesülete szakmai összefogásának eredményeként immáron második alkalommal valósult meg a PANNON VINERSITAS Szabadegyetem. A több mint száz anyaországi és határon túli fiatal borász, illetve iparági véleményformáló részvételével zajló esemény fókuszában az eredetvédelem és a nemzetközi trendekhez igazított online- és tartalommarketing álltak.

A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Junibor - Fiatal Borászok Egyesülete immáron második alkalommal valósította meg sikeresen a PANNON VINERSITAS Szabadegyetem elnevezésű szőlész-borász rendezvényét, több mint száz anyaországi és határon túli fiatal borász, iparági véleményformáló, illetve szakmai érdeklődő részvételével.

A kétnapos rendezvény fókuszában – építve a tavalyi esemény impulzusaira, illetve a résztvevők visszajelzésire – a borvidékek eredetvédelemhez kapcsolódóan a nemzetközi trendekre és hazai tapasztalatokra épülő kommunikációs és marketing stratégiák, illetve azok különböző eszközrendszereinek reprezentálása állt. A résztvevők továbbá bepillantást nyerhettek a közösségi média nyújtotta PR, illetve értékesítési lehetőségekbe, valamint átfogó tájékoztatást kaptak azok hatékony és eredményes kihasználásáról.

 „Hiánypótló eseményünk amellett, hogy elősegíti egy közös, versenyképes regionális árualap feltérképezését, jelentős közösségformáló erővel is bír, hiszen Erdélytől Felvidékig, Kárpátaljától Muravidékig képviseltették magukat a legkiválóbb fiatal magyar borászok. Célul tűztük ki, hogy a két nap során átadjuk azokat az innovatív ismeretanyagokat, amelyek kiegészülve a korábbi generációk gyakorlati tapasztalataival előrevetítik fiatal borászaink folyamatos fejlődését, jövőbeni sikereit” – fogalmazott Csík László, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az esemény második napján a résztvevőknek lehetőségük nyílt a szakmai előadásokon elhangzottak, gyakorlatban való elsajátítására. Az előadók és a szakértők bevonásával megvalósult workshopok keretében a borászok egy-egy előre meghatározott borrégió egyedi arculatának, illetve marketing és értékesítési stratégiájának kialakításával felmérhették, melyek azok az eszközök, amelyeket a leghatékonyabban tudnak alkalmazni a saját vállalkozásuk fejlesztése érdekében.

„Hiszünk benne, hogy a magyar borágazat első generációváltásának kapujában az ehhez hasonló fórumok segítenek gördülékenyebbé és sikeresebbé tenni az átállást, ezért fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk minél nagyobb számban. A közösen megélt problémáinkra, lehetőségeinkre, helyzetünkre, csak közösen adhatunk választ”- mondta Gál Tibor, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének elnöke.

A PANNON VINERSITAS Szabadegyetem a képzések mellett kiváló lehetőséget biztosított a fiatal borászok számára magyar borszakírók, szakértők, étterem tulajdonosok, borkereskedők, illetve a Kárpát-medencei borászközösségek meghatározó véleményformálói előtt való bemutatkozásra is.

Elérhetőségek

Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kattintson a nagyításhoz

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben