MENÜ

Exportra felkészítő tréningek

A Magyar Nemzeti Kereskedőház széleskörű tréningkínálatot nyújt az exportáló és export iránt érdeklődő vállalkozások számára. A hazai vállalkozások sikeres külpiaci tevékenységének fontos eleme az adott célpiaci tevékenységre való tudatos felkészülés, a külpiacra lépés stratégiai szintű megalapozása.

Az MNKH képzési tematikájában minden olyan téma megtalálható, amely a külpiacokon való üzleti tevékenységet segíti, növeli az üzleti eredményességet, hatékonyságot, vagy éppen hozzájárul felesleges üzleti kockázatok csökkentéséhez, az üzleti kulturális különbségek kezeléséhez, a hatékonyabb külpiaci marketinghez. A képzések térítésmentesen vagy kedvezményes részvételi díj mellett vehetők igénybe.

A tréningek magas hozzáadott értékét a kiscsoportos munka, az interaktív, bizalmas, kötetlen légkör, valamint a meghívott szakértők és előadók országosan is kiemelkedő magas színvonala garantálja.

Térítésmentes képzések, tréningek:

Kereskedőház Partner Klub

A Klub koncepciója arra épül, hogy a partnereink számára legyen egy olyan konzultációs fórum, amely az üzletemberek időbeosztásához alkalmazkodva havonta egy alkalommal, az MNKH székházában 16:00-18:00 között, szűk körű, exkluzív beszélgetési és kapcsolatépítési lehetőséget biztosít, egyedi témákat vet fel. Eddigi témák: vámeljárás könnyítések, az AEO, külpiaci marketing, árubiztonság, klaszterek a nemzetköziesedés szolgálatában, EXIM bemutatkozó, külkereskedelmi szerződéskötési gyakorlat, online marketing, stb.

Célpiacokat bemutató rendezvények

A programsorozat célja a Keleti és Déli Nyitás célpiacok, valamint a legnagyobb európai export célországok makrogazdasági adottságainak, üzletkötési sajátosságainak, egyes kulturális aspektusainak és jogi vonatkozásainak áttekintése előadások és workshop-ok keretében. A rendezvénysorozat keretében például magas szintű nemzetközi üzleti fórumok, miniszterelnöki kiutazó delegációk résztvevőit is felkészítjük az adott célpiacra. Eddig bemutatott célpiacok: Öböl-országok és az észak-afrikai országok, Latin-Amerika, FÁK, Balkán, Ausztria, Hollandia, Németország.

Külkereskedelem-technikai képzések

A képzések a még exporttapasztalattal nem rendelkező, de az export iránt érdeklődő cégeknek szólnak, az exporthoz kapcsolódó külkereskedelmi ügylet legfontosabb jellemzői, kockázatai, és alapvető külkereskedelmi ismeretek kerülnek bemutatásra.

Kiállításra felkészítő tréningek

A tréningsorozat célja a hazai vállalkozások képzése annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjanak megjelenni külföldi kiállításokon, felkészülésük minél professzionálisabb legyen. A sorozat keretében marketingstratégiai tréninget nyújtunk évente két alkalommal, melynek témája a kiállítás mint marketing stratégiai eszköz, erre épülnek az egyes exportrelációkat bemutató kiállítási felkészítők, ahol a résztvevők az adott térség gazdasági, üzleti környezetét ismerhetik meg, kiegészítve a kiállítás szervezési tudnivalókkal. A programsorozat tartalmaz egyedi tréningeket is, amit egy-egy konkrét, nagyobb kiállítás mellé szervezünk meg.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház e-learning szolgáltatása exportáló vagy export iránt érdeklődő vállalkozások számára

Az Exportakadémia tréningek tudásanyaga már online is elérhető. Az ingyenes online kurzusok interaktív formában kínálnak exporthoz kapcsolódó információkat és átfogó, stratégia-építést segítő tudást nyújtanak tértől és időtől függetlenül.

Az online képzési rendszer kezdőtől a haladó szintig öt témakörben elérhető:

Exportról általánosságban

Szint: kezdő

A képzés megismerteti a nemzetközi kereskedelem alapfogalmait, valamint az Európai Unión belüli áruforgalom, és az EU-n kívüli export fő különbségeit, átfogó képet adva a teljes hazai külgazdasági intézményrendszerről, szolgáltatásairól.

Külpiaci marketing

Szint: középhaladó

Képzésünk sorra veszi azokat a tényezőket, amelyek kialakításáról stratégiai szinten döntenie kell a kkv vezetőnek, hogy a versenytársakkal lépést tudjon tartani, hiszen egy jó termék még nem feltétlenül elég a sikeres külpiaci megjelenéshez.

A külpiaci promóció eszközrendszere

Szint: középhaladó

A kurzus során gyakorlati, azonnal alkalmazható módszereket ismerhetsz meg, tippeket kaphatsz a nemzetközi vásárokon, kiállításokon való költségek és eredmények szempontjából is hatékony megjelenéshez.

Gyakorlati külkereskedelem-technika kkv-knak

Szint: haladó

Képzésünk bemutatja a nemzetközi adás-vételi szerződések kritikus pontjait, üzleti-gyakorlati szemszögből veszi át a legújabb Incoterms fogalmait, helyes használatát, valamint a nemzetközi adásvételi szerződés főbb kritériumait.

Az export kockázatai és finanszírozása

Szint: haladó

Képzésünkön megismerheted, hogy a külkereskedelmi tevékenységhez milyen banki szolgáltatások és fizetési módok állnak rendelkezésre, amelyek az üzlet kockázatait és költségeit csökkenthetik. A képzés elvégzéséhez alapvető gazdasági-üzleti fogalomrendszer ismerete szükséges.

A képzések elvégzése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az oktatási keretrendszer bármely eszközön, tableten, mobiltelefonon is elérhető internet-hozzáféréssel.

REGISZTRÁCIÓHOZ kattintson ide:  etananyag@kereskedohaz.hu

További információk: etananyag@kereskedohaz.hu e-mail címen 

 

Kedvezményes térítési díjas képzések, tréningek:

MNKH Exportakadémia

Az Exportakadémia átfogó menedzsment-képzés célja, hogy gyakorlati ismeretek átadásával hozza lendületbe a magyar cégek exporttevékenységét.

A négy napos, export fókuszú, komplex vállalkozásfejlesztési képzés struktúrája úgy épült fel, hogy a résztvevő vállalkozások átfogó képet kapjanak a külpiacra lépéshez szükséges ismeretekről.

Tematikáját, módszertanát tekintve az MNKH Exportakadémia országosan egyedülálló kezdeményezés, főbb témái a teljesség igénye nélkül: üzleti környezet és piacelemzés, marketing stratégia és menedzsment, vállalati finanszírozás, forrásbevonás, külkereskedelem technika, külpiaci pályázat, exportfinanszírozás, exportügylet a gyakorlatban.

Haladó MNKH Exportakadémia

Az eddig 13 alkalommal megszervezett Exportakadémián összesen több mint 400 kis- és közepes vállalkozás vett részt. Ezen vállalkozások képességeinek további fejlesztése céljából emelt szintű Haladó MNKH Exportakadémia tréninget szervezünk.

A tematika szorosan épül az Exportakadémián átadott ismeretekre, de elsősorban menedzsment készségeket fejleszt, és alkalmat ad a cégek közötti szorosabb kapcsolatépítésre is. Tematika: külpiacra lépési projekt menedzsment, növekedési stratégia, értékesítés és B2B sales tréning, árstratégia, nemzetközi üzleti jog.

Angol nyelvű exporttréningek

A tréning célja, hogy angol anyanyelvi tréner bevonásával nyújtsunk gyakorlati segítséget a külpiaci terjeszkedéshez. Tematikája: stratégiaalkotás külföldi kapcsolati háló kiépítéséhez, interkulturális kapcsolatok, tárgyalástechnika, érvelés és meggyőzés az üzleti tárgyalásokon, globális üzleti szituációk, felkészülés a váratlan helyzetekre, célpiaci sajátosságok, esettanulmányok. A képzés végén a cégeknek személyes konzultációt is biztosítunk a trénerrel.

 

Aktuális tréningkínálatunkat megtalálja az Események (http://www.kereskedohaz.hu/hu/esemenyek) rovatban, vagy

Partner Portál felületünkön.

 

Bővebb információk: Exportinkubációs és Kkv Képzési Igazgatóság exportakademia@tradehouse.hu

Elérhetőségek

Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kattintson a nagyításhoz

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben